fotocoaching hobbyfotograaf

Laten zien wat jij wilt vertellen

Als enthousiaste hobbyist weet jij als geen ander dat je soms helemaal in het moment op kunt gaan als je aan het fotograferen bent.  Soms is het stoeien iets goed op de foto te krijgen. Soms moet je heel geduldig zijn. Soms razendsnel. 
Je geniet van het fotograferen en mensen reageren enthousiast op je foto’s.
Die positieve reacties zijn heel erg fijn, maar je merkt dat je wat opbouwende feedback mist.  En tips om jezelf verder te ontwikkelen zonder een groepsworkshop of cursus te doen. 
Met fotocoaching voor de hobby fotograaf gaan we precies daarmee aan de slag zodat jouw foto’s nog beter laten zien wat jij wilt vertellen.

Van lucky shot naar bewust gemaakte foto

We kennen allemaal denk ik wel die momenten dat je geluk had tijdens het fotograferen. Net op het juiste moment stond je met je camera klaar, met je juiste instellingen, de juiste positie. Met een geweldige foto als resultaat.
We kennen mogelijk ook momenten dat je nèt te laat was, net je instelling niet juist had, je toch niet op je juiste plek was en dat de foto niet is geworden wat je had gehoopt.
Geluk heb je soms zeker nodig met fotografie, vooral bij bewegende objecten. Maar bovenal kennis en kunde van de fotografie zelf is essentieel zodat je vooraf al weet wat je wilt fotograferen en wat het resultaat zal zijn.
Daardoor geen lucky shot maar een doordachte, goed voorbereidde foto.  Met als resulataat dat laten zien wat jij van te voren in gedachten had.
De combinatie van genieten van je hobby en een mooi resultaat, dat maakt het plaatje toch wel compleet.

Verbeter je fotovaardigheden

Fotocoaching is voor iedereen die graag met fotografie bezig is.  Het kan zijn dat je (nog) op de automatische stand fotografeert en vooral vanuit je gevoel werkt. Je hebt een goed oog voor  compositie, lijnen, kleur etcera, maar weet nog niet goed hoe je technieken zoals  sluitertijd en diafragma in kunt zetten om nog sprekender foto’s te maken.  

Of je hebt al gedegen kennis van de (basis) technieken en je fotografievaardigheden hebben sprongen vooruit gemaakt en wilt je graag feedback op je gemaakte materiaal en/of verder verdiepen in een bepaald genre of techniek.   
Iedereen zit in zijn eigen proces  enwe  gaan aan de slag daar waar jij behoefte aan hebt.

Fotograferen is een kwestie van veel doen, je camera kennen, weten wat verschillende instellingen doen, wat voor invloeden er meer spelen en hoe je daarmee kunt spelen om uiteindelijk dat neer te zetten wat jij voor ogen had.  

Met fotocoaching ga jij:

  • je eigen stijl (verder) ontwikkelen
  • nog sprekender en interessantere foto’s maken
  • composities verbeteren
  • creatieve elementen inzetten
  • aan de slag met een specifiek genre
  • nieuwe  technieken leren of verder versterken
  • je fotografische oog versterken
  • actief bezig zijn met wat jij nog wilt leren

Ik bied twee soorten online begeleiding aan:

Fotofeedback  –  Hierbij krijg je inhoudelijke en constructieve feedback op jouw foto’s.
Fotocoachingtraject – Aan de hand van opdrachten ga je actief fotograferen om specifieke fotografievaardigheden verder te ontwikkelen. 

Fotofeedback

Je bestaande foto’s bespreken en feedback hierop krijgen helpt je om je fotografievaardigheden te verbeteren en om meer inzicht te krijgen hoe jij het beste jouw verhaal kan vertellen.
Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de compositie, de uitsnede, licht, kleur, lijnen, gebruik van diafragma en sluitertijd, etcetera

Om de diepte in te kunnen gaan, raad ik aan om maximaal 10 foto’s bij een half uur te bespreken en 15 foto’s bij een uur.  Je geselecteerde foto’s stuur je via Wetransfer minimaal 2 dagen voor de afspraak naar mij toe, zodat ik me goed kan voorbereiden. Staan je foto’s al online, dat stuur je mij de link vooraf per e-mail. 
We doen de bespreking via Skype of Zoom, en je kunt kiezen voor een half uur voor € 30 of een uur voor € 50.  Uiteraard kun je meerdere sessies boeken. 

Fotocoaching

Bij een coaching traject ligt de nadruk op heel veel fotograferen aan de hand van opdrachten. Aan de hand van jouw leerdoelen en wensen stellen we een traject op om aan de slag te gaan met die fotografievaardigheden die jij verder wilt ontwikkelen, op jouw eigen tempo.  
De 1-op-1 sessie duurt in principe 1 uur  per keer. Hierin bespreken we jouw foto’s, de uitgevoerde opdrachten en gewenste theorie. Het fotograferen zelf doe je buiten deze sessies. 
Je bepaald zelf hoeveel uur coaching je graag wilt hebben.  Dat kan al vanaf 1 uur. Dan ontvang je van te voren een opdracht gericht op jouw leerdoel.
Als je meer de diepte in wilt, dan is een kort traject van bijvoorbeeld 4 uur een idee. Wil je een langer en intensiever traject, dan is er een speciaal pakket van 8 en 15 uur een optie. 

Overzicht prijzen

Fotofeedbacksessie; half uur € 30
Fotofeedbacksessie uur :  € 50
Fotocoaching op uurbasis: € 50
Coachingstraject 4 uur: € 190
Coachingstraject 8 uur: € 350
Coachingstraject 15 uur: € 590

Prijzen zijn exclusief btw

fotocoaching voor hobby fotografen door Jolinda Cath
error: Content is protected !!