Persoonlijke begeleiding

Ondersteunend, stimulerend, helend

Liever gister dan morgen

Wanneer:
-positieve stress negatief is geworden
-je voelt vast te zitten
-je paniekaanvallen hebt
-je eetproblemen hebt…

…Dan kan holistische begeleiding je ondersteunen, net dat duwtje in de rug geven, blokkades opheffen, visuele cirkels doorbreken en helpen om weer meer in je eigen kracht komen.  

Persoonlijk begeleidingsprogramma
We bekijken samen de situatie waarin je je bevindt en de problemen die je ervaart.
Bij de begeleiding ligt het accent op je gevoel en bewustwording en het lostlaten van spanningen. 
De basis van deze combinatiebegeleiding bestaat  uit ‘gentle touch’ massage; een energetische massage met een combinatie van reiki en zachte, liefdevolle massage om blokkades op te heffen en spanningen te doen verminderen, plus gesprekken aangepast op jouw behoeftes en wenzen.
Denk daarnaast ook aan ademhalingstechnieken, body scan oefeningen, yoga, meditatie en mindfulness oefeningen.  Voeding en leefstijl wordt ook zeker onder de aandacht gebracht omdat dit van invloed kan zijn. Reiki afstandsbehandelingen kunnen tussen behandelingen door gegeven worden ter ondersteuning of bij acute situaties.  

Het aantal behandelingen en vorm begeleiding is in overleg. 

Aanraking, ontspanning en echte persoonlijke begeleiding is wat ikzelf ook nodig heb gehad.
Zo’n persoonlijke begeleidingsvorm is soms moeilijk te vinden. Een plek waar echt naar je geluisterd wordt. 
Ik hoop zo’n plek voor jou te kunnen zijn. 

Helaas heb ik zelf ervaringen gehad met eetproblematiek en paniek aanvallen. En ik ken het gevoel van vastzitten, grote spanningen hebben en verloren voelen.
In mijn zoekproces waar mijn kracht ligt om anderen te helpen, kwamen deze ervaringen uit het verleden terug in mijn gedachten en zie ik het nu als een sterk punt om anderen te kunnen helpen.

Schaamte en toch ook wel een gevoel van zwakte waren redenen om deze ervaringen voor anderen te verzwijgen. En waarom zou ik over een eetprobleem verleden vertellen, als het niet iets toevoegde?
Boosheid en frustratie waren emoties die vooral bij de paniekaanvallen en spanninge kwamen kijken. Ik was iemand die van alles deed, over de hele wereld had gereisd, en nog steeds deed,  zelfstandig eropuit ging, van alles aanpakte, nergens bang voor leek te zijn….  
Ik realiseerde me dat ik over wilde komen als een sterke vrouw, die de wereld aankon, en daar paste dit soort dingen niet bij. Maar ik weet nu dat het geen zwakte is, dat ik zeker de enige niet ben, en deze ervaringen nu juist in kan zetten en als kracht te zien.

Eetstoornis.
Jarenlang wist haast niemand over mijn anorexia verleden, alweer 25 jaar geleden. Een verschrikkelijke periode voor mij en mijn familie. Goede begeleiding was er toen haast niet en ik ben ervan overtuigd dat een holistishe genezer een grote bijdrage heeft geleverd om blokkades op te heffen en mijn eigen helende vermogen te activeren om hieruit te komen.
Je zit namelijk gevangen in je eigen ziekte, een volhardende kracht heeft je daar gebracht, maar kan je er nog niet uithalen.
Met de vele wachtlijsten en niet altijd passende begeleiding, wil ik een helpende hand zijn in iemands proces verlost te worden van deze nog steeds dodelijke ziekte.   

Paniekaanvallen.
Genezen van anorexia, leefde ik volop. Jong, actief, studerend. Ik kon de hele wereld aan, dacht ik. En ‘opeens’ werd ik geveld door paniekaanvallen. Zo van de ene dag op de andere. Ik snapte er niets van, dacht dat ik gek werd. En deze aanvallen hebben lange tijd een negatieve rol gespeeld in mijn leven.  
Tools die mij erg geholpen hebben zijn met name reiki, yoga en meditatie geweest. Ik las over chronische hyperventilatie en dat gaf ergens rust dat ik dus niet gestoord was maar paniek als signaal ging zien.  Veel later kwam ook het inzicht dat ik vele kenmerken heb van een hoogsensitief persoon. Dit heeft ook geholpen om te gaan met spanningen en situaties. 
Daarbij ben ik altijd uitdagingen aan blijven gaan, hoe eng ook. 

Op het moment dat ik meer deelde van deze ervaring, vertelden anderen dat ook zij hiermee worstelden of nog steeds me te maken hadden. Weten dat je niet de enige bent, kan al heel wat rust geven. 
Delen en accepteren wat er is, is een eerste grote stap. Want waar je je tegen vecht, blijft bestaan.

Geen behoefte aan een traject, maar wel interesse in lessen, behandelingen een gezondere leefstijl, 
wees meer dan welkom.

error: Content is protected !!