Achtergrond informatie Jolinda Cath

Laten zien wat er is

Fotograferen is een activiteit waar ik me in kan uiten en helemaal in op kan gaan. Het is ten volste genieten van het moment zelf. Voor mij is het echt een middel om te laten zien wat er ís.
Als je fotografeert ga je meer zien van waar je naar kijkt. Je let meer op details, op een specifiek moment.
Een foto kan een gevoel of emotie uitdrukken of oproepen. Je kunt ermee een sfeer weergeven en een impressie van iets geven. Foto’s zijn herinneringen. Het liefst laat ik met mijn foto’s  mensen verwonderen.

Met de nieuwste telefoons, camera’s en programma’s kun je tegenwoordig zelf echt kwalitatief mooie foto’s te maken.  
De kunst is dan om dit op het juiste moment en vanaf de juiste plek te doen, zodat de kijker echt contact maakt met het onderwerp en dat iets of iemand geheel tot zijn recht komt. 

Deze foto’s maak ik voor je tijdens een fotoshoot, of het nu voor je bedrijf is of voor jou privé.
Daarnaast begeleid ik graag mensen en leer ik je hoe je zelf nog betere beelden kunt maken.  Dit doe ik met verschillende thema workshops, zoals de online  “maak een nieuwe, spontane portretfoto van jezelf” 
Liever 1-op- 1 begeleiding?  Dan is online fotocoaching wat voor jou!  De ene coaching is meer voor de hobbyfotograaf en een andere voor zelfstandigen

"Ik sta het liefst achter de camera"

Een foto van mezelf, waarin ik ook echt zichtbaar was,  die zag je niet zo snel van mij.  Als er al een foto was, zag mij van achter, de zijkant, of  ik verschool me achter mijn camera.  Dit is haast tegenstrijdig met mijn liefde voor potretteren van mensen.  Ik zie juist de kracht, mooiheid en uniekheid in iemands gezicht.  Dit niet zichtbaar maken van jezelf, zie ik ook bij veel andere ondernemers. 
Wat hier vaak bij komt kijken is  dat het gewoon toch spannend is jezelf echt te laten zien en geen goede foto van jezelf hebben.  Hoe fijn is het dan als je iemand tegenkomt die je op je gemak stelt en datgene van jou naar voren haalt waar je zelf blij van wordt.
Dit is een van mijn drijfveren om portretten te maken.

Over Jolinda

  • Denkend in beelden en oog voor details.
  • Perfectionistisch in fotografie en flexibel in gedrag.
  • Reist graag maar vindt het ook  heerlijk om thuis te zijn.
  • Eigengereid én sociaal. 
  • Is aanwezig en rustig op zijn tijd.
  • Sensitief en eerlijk.

Tegenstellingen kunnen in foto’s versterkend werken.
In mijn karakter komt dat ook terug. 

Achtergrond informatie Jolinda Cath

De kernwaarden die voor mij belangrijk zijn:
-Persoonlijk
-Creatief
-Inspirerend
-Concreet
-Betrouwbaar

De weg van en naar creatie

Creeëren is iets dat ik al van kinds af aan doe; fotograferen, schilderen, tekenen, knutselen. 
Een logisch gevolg was de studie Activiteiten Begeleiding waar ik alle vormen van kunst en beeldvorming heb geleerd.  De wens om fotografie te gaan studeren was aanwezig maar er werd mij aangeraden om me breder op te leiden.  Als vervolg studie ben ik Cultureel Maatschappelijke Vorming gaan doen.
Na mijn studies heb ik in de sociale sector gewerkt (van naschoolse opvang opzetten tot tienercentrum oprichten), waarbij creativiteit altijd een belangrijk onderdeel was.
Begin 2007 nam ik de beslissing om zelfstandige te worden. 
Eigen baas, meer creëren, lesgeven, mijn eigen tijd indelen en fotograferen. Want dat was ik altijd blijven doen. Ik volgde al jaren cursussen, deed zelfstudie, liep mee bij andere fotografen en werkte samen met een fotograaf. Binnen enkele maanden werkzaam te zijn als zzp-er was ik full time aan het werk als fotografe en docente. 
Ik werkte voor bladen en bedrijven en maakte foto’s voor particulieren. Ik gaf les aan kinderen, pubers en volwassenen en werkte mee aan speciale projecten waarbij kunst middel was. 
Sinds 2006 combineer ik mijn werk met reisbegeleiding en zo legde ik me ook toe op fotografie reizen.

Terug naar de liefde voor fotografie

Ik deed het werk waar ik altijd van had gedroomd en toch was ik toe aan een nieuw avontuur: ik vond een baan in Jordanië en liet Nederland achter me.
Om een lang verhaal niet nog langer te maken, de afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als yoga docente, gaf massages en reiki behandelingen.  Ik deed opleidingen en cursussen om mezelf verder te ontwikkelen en bewoog me naar hapiness coach. Dit werk paste ook echt bij me.
En in dit proces van mezelf verder ontwikkelen, voelde ik meer en meer dat ik ‘terug’ wilde naar de basis: fotografie.
Deze keuze gaf rust en ruimte.
Het is een kwestie van durf en weten waar in de kern mijn kracht ligt en waar ik écht blij van word.
De ontwikkeling die ik de laatste jaren heb doorgemaakt,  de vele ervaringen die opgedaan zijn, die hebben mijn blik zoveel breder en ruimer gemaakt. 
Dit alles neem ik mee in mijn fotografie van nu. Meerdere lagen in beelden en ik leg je diepere ik vast. 

Reacties van klanten

Ik volgde de basis cursus fotografie, bestaande uit 5 bijeenkomsten. Ik had niet verwacht dat ik vanaf dag 1 al van de automatische stand zou kunnen gaan. De lessen waren zeer gevarieerd, duidelijk, leerzaam en gezellig. De persoonlijke aandacht voor iedereen tijdens het oefenen en bespreken beelden waren echt een pluspunt.
Angela
Verkoopster
Al een tijdje probeerde ik zelf via vrienden promotie materiaal te maken voor mijn eigen bedrijf als personal trainer. Maar het was het altijd net niet maar kon mijn vinger en niet precies op leggen. Tot ik de beelden zag die Jolinda van mij had gemaakt. Ze bekeek dingen net even vanuit een andere invalshoek en zette mij neer zoals ik mezelf wilde laten zien.
Mark
Personal trainer

Hier komt link voor gratis kado

Om je eigen foto's nog mooier te maken
error: Content is protected !!