Yoga, Mindfulness en Meditatie Retraites

Verdiepend, leerzaam, inspirerend

Een retraite is een geweldige manieren om je meer te verdiepen in yoga en meditatie en in het beoefenen van aandachtig leven.
Tijdens een retraite zijn er naast yoga-, mindfulness- en/of meditatie lessen,  momenten van samenzijn, oefeningen en opdrachten en is er voldoende ruimte om je eigen ding te doen.

Momenteel bied ik een week retraite aan in Frankrijk en drie soorten weekend retraites in Jordanië.
Verwacht wordt dat daar in 2021 meer retraites bij komen.

Week retraite – van full mind naar mindful
Een Mindfulness & Yoga vakantie retraite in de Dordogne, Frankrijk. 
Deze reis organiseer en begeleid ik samen met mindfulness coach  Jolanda van Dorp
Eerst volgende reis staat geplant voor in het voorjaar van 2021

8 daagse mindfulness & yoga vakantie in de Dordogne, Frankrijk

Wil jij meer uit het leven halen? Meer genieten, rust en ontspanning, meer positieve emoties, beter omgaan met stress, meer zelfvertrouwen en persoonlijke kracht ontwikkelen? En tegelijkertijd genieten in een prachtige omgeving in La douce France?

Dan is deze vakantie wellicht iets voor jou. Een week lang verblijven we in gites, midden in de natuur op de grens van Dordogne en Lot-en-Garonne. Ervaar hoe je met yoga en mindfulness-meditatie jouw leven kunt optimaliseren. We gaan aan de slag met ‘Van mind full naar mindfull’.

Hoe ziet de week eruit?
Dagelijks vinden er mindfulness en yogasessies plaats, in totaal rond de 3 uur. Je zult ondervinden hoe dit elkaar in werking versterkt: yoga zorgt voor een fit, gezond en ontspannen lichaam en maakt daarmee de weg vrij voor mindfulness meditatie.
De sessies worden niet alleen bij onze gites gegeven maar ook in de natuurrijke omgeving. Denk ook bijvoorbeeld aan een stiltewandeling of mindfull kanoën waarbij twee bijzondere krachten worden verenigd: de natuur en mindfulness.

Ook zijn er massages en reiki behandelingen bij te boeken en is er genoeg ruimte om te relaxen bij het zwembad, te wandelen of fietsen, de omgeving te verkennen of je gewoon lekker terug te trekken op een van de mooie plekjes binnen of buiten ons verblijf Peyerelevade.
In de nabije omgeving kun je ook een van de oude vestingstadjes met de meest prachtige kastelen bezoeken.

Alles onder het mom, “niks moet alles mag”. Het is per slot van rekening jouw vakantie, het is aan jou hoe je deze reis invult. 

Mindfulness / yoga / meditatie binnen deze reis
Mindfulness meditatie en yoga leren ons meer in het hier-en-nu te zijn, zonder oordeel en zonder het anders te willen hebben dan het op dit moment is. Als je meer in het nu leeft, ontstaat er ruimte en energie. En vanuit die innerlijke rust kun je voelen wat er ten diepste in je leeft. Op basis daarvan kun je bewuste keuzes maken, bewust in actie komen en je leven optimaliseren. 

In deze week leer je aan de hand van theorie en oefeningen hoe je bewuster kunt leven, meer rust en ontspanning kunt ervaren, beter met stress en emoties kunt omgaan en hoe je met mindfulness meditatie, yoga en ademhalingstechnieken jouw leven kunt optimaliseren.

Vakantie en mindfulness ontwikkelen gaan heel goed samen. Je hebt dan alle tijd om zonder de dagelijkse beslommeringen tijd voor jezelf vrij te maken. Je leert stap voor stap zelfstandig mindfulness meditatie te beoefenen en krijgt allerlei tools aangereikt waardoor je nog meer kunt genieten van jouw vakantie. En waar je je voordeel mee kunt doen als je weer thuis bent. 

Voor wie? 
Deze retraite is voor zowel beginners als gevorderden. Je hoeft geen kennis te hebben van mindfulness meditatie of yoga.
Even tijd helemaal voor jezelf, genieten en ontspannen.
Deze reis is bedoeld voor iedereen die meer uit zijn leven wil halen en tegelijkertijd tot rust wil komen en genieten in een prachtige omgeving.

Locatie en accommodatie: Peyrelevade
Ons vakantieverblijf Peyrelevade ligt midden in de natuur en is gelegen op de heuvels van de grens van Dordogne en Lot-et-Garonne. Het bestaat uit een oude boerderij en de vroegere stal, daterend uit 1808. Beide met veel liefde door gastheer- en vrouw Ruud en Arna verbouwd tot drie comfortabele gites (le Soleil, le Tournesol en Arc-en-ciel). Verder zijn er twee zwembaden. Tijdens deze vakantie hebben we het gehele complex tot onze beschikking. Voor meer informatie over de accommodatie kijk op www.vakantie-dordogne.com

De omgeving
Peyerlevade is omgeven door weilanden, bossen en valleien. In de omgeving vind je vele mooie middeleeuwse dorpen met wekelijkse traditionele markten. Ook staat deze streek bekend om zijn kastelen. 

Deze reis is wordt begeleid door Jolanda van Dorp (mindfulness-/meditatietrainer) en mijzelf. 

Prijs indicatie:
Onderstaande prijzen zijn per persoon en gebaseerd op basis van een tweepersoonskamer. 
Je deelt de kamer met een andere persoon.
€ 749*   per persoon 

Inclusief:
7 x Overnachting in het vakantie verblijf
7 x ontbijt en dinner
Dagelijkse yoga- en mindfulness meditatiesessies van gemiddeld  3 uur per dag

Datum: Verwacht wordt voorjaar 2021. De preciese datum wordt nog bevestigd.
Zaterdag is aankomst- en kennismakingsdag. Het officiële programma start op zondag en eindigt op zaterdag.

Exclusief
Vervoer van en naar vakantie verblijf.
Persoonlijke uitgaven niet vermeld

Vanuit Rotterdam vliegt Transavia rechtstreeks op zaterdag* naar Bergerac en vice versa.
Reis je met het vliegtuig dan is het aan te raden om een auto te huren als je de vestingdorpjes en kastelen in de omgeving wilt verkennen. 

Vertrekgarantie bij minimaal 6 deelnemers, maximaal 12deelnemers

*Prijs en vluchten zijn op basis van informatie uit 2019. Eventuele veranderingen zijn mogelijk in 2021 

Weekendretraites.
In Jordanië heb ik drie themaretraites die met name in het voor-en najaar gehouden worden:  een Vipassana-retraite met een stilte dag in Aqaba,  de “white spot yoga en meditatie retraite” in de Wadi Rum woestijn, en een  ‘Duiken, yoga and meditatie weekend’ in Aqaba.

Voor in Nederland ben ik nieuwe retraites aan het opzetten.

Vipassana-meditatie is de basis van de nu meer bekende en ook wel populaire mindfulness.
Gedurende dit speciale weekend is er ochtend, middag en avond meditatie, ochtend en avond yoga en krijg je persoonlijke individuele begeleiding.
We gaan dieper in op de kennis van vipassana en ervaren hoe het is om een dag niet te praten.

In ons dagelijks leven is het bijna onmogelijk om gedurende een bepaalde tijd niet te spreken, of om te ontsnappen aan de eisen van ons drukke, en soms ook gecompliceerde levensstijl.

In stilte gaan, zelfs al is het maar voor een dag, is herstellend en geeft je zelfreflectie, het voedt je lichaam en geest en het ondersteunt je om op je eigen tempo weer in verbinding met jezelf te komen.
In stilte zijn, met alleen jezelf kan ook confronterend zijn. Hier wordt tijdens dit weekend ook aandacht aan besteed.

Opzet programma:
Dag 1.
Aankomst accomodatie om 19.00 uur (uiterlijk 21.00 uur). Je hebt de tijd om de omgeving te verkennen en te genieten van de plek. Om 21.00 komen als groep bij elkaar gevolgd door meditatie en stilte tot je gaat slapen.

Dag 2
Ochtend yoga en meditatie gevolgd door het ontbijt.  Voor het ontbijt gaan we de stilte in. Geniet van een vrije ochtend. Voor de lunch is er een begeleide meditatie sessie. In de middag kun je deelnemen aan loop – beweeg en is er ruimte voor persoonlijk gesprekken. De dag wordt afgesloten met een yoga en korte meditatie sessie voor het dinner. De dag zal eindigen met meditatie.

Dag 3
Onze laatste vroeger ochtend yoga & meditatie sessie, gevolgd door het ontbijt. Geniet van de rest van de ochtend en we verbreken de stilte voor de lunch, door samen te komen en te delen.

Jouw investering
Prijs is per persoon en gebaseerd op een 2-persoonskamer
JD 140 / USD 197 bij 4 of meer deelnemers.
JD 21  /  USD 30 toeslag eenpersoonskamer

Minimaal aantal deelnemers: 4 personen.
Dit weekend is prive te boeken, vanaf 2 personen.
Begeleiding kan dan in het Nederlands of Engels gegeven worden.

Inclusief:
2 overnachtingen in duik hotel, bij zuidelijke strand van Aqaba 
7 yoga and meditatie lessen
Vipassana informatie
Persoonlijke begeleiding
2 x ontbijt, 1 lunch, 1 diner (vegetarisch)
Thee & water 

Exclusief: 
Vluchten, vervoer van / naar hotel
Visa voor Jordanië en toegangsbewijzen (zie jordanpass.jo)
Extra activiteiten
Andere persoonlijke uitgaven

Extra / optionele activiteiten:
• Intuïtieve & diepe weefselmassage
• Reiki-behandeling
• Duiken


Een ‘ white spot’ of ‘witte plek’ is een specifieke locatie waar geen mobiele verbinding is.
De perfecte plek voor een retraite zonder internet of onverwachtte telefoontjes.  Maar alleen de heerlijkheid van de natuur. Zo’n witte plek blijkt uitermate geschikt te zijn om cognitief te ontspannen en om je geest vrij te maken van overbodige informatie.
Wanneer je geest stil is, komt naast meer rust, weerbaarheid en flexibiliteit ook creativiteit naar voren.

Voor deze White Spot-retraite is gekozen voor de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Een bijzondere plek en ideaal voor mindfulness en yoga, en waar je enkele ‘witte vlekken’ kunt vinden.
We verblijven op een adembenemende plek omringd door het magische landschap van de woestijn.

Geniet van ochtend- en avondyoga-oefeningen, yoga-filosofie , mindfulness oefeningen en meditatie sessies.
Tijdens deze retraite zijn er ook momenten van volledige stilte.

Gedurende 3 dagen dompelen we ons onder in een reis van zelfonderzoek en bewustwording. Een reis van loslaten en toelaten terwijl je je afstemt op de natuurlijke ritmes van de bergen en van je eigen lichaam.

Opzet programma
Donderdag
Aankomst in het kamp in Wadi Rum om 19.00 uur (uiterlijk 21.00 uur). Vanuit het dorp Rum brengt een 4×4 auto je naar het kamp. Voordat we als groep bij elkaar komen om elkaar te verwelkomen, heb je de tijd om de omgeving te verkennen en te genieten van een kopje thee. In de avond hebben we meditatie sessie en kun je genieten van het kamp vuur.

Vrijdag
Yoga tijdens zonsopgang, gevolgd door een ontbijt. In de late ochtend, is er begeleide meditatie  en beoefening mindfulness, gevolgd door vrije tijd en stilte. De dag wordt afgesloten met yoga tijdens de zonsondergang. Voor het avond eten is er een geleide meditatie bij het kamp vuur. De dag eindigt in de late avond, met een ceremonie met zwevende lantaarns.

Zaterdag
Yoga tijdens zonsopgang met aanvullend meditatie.  In de late ochtend is er ontbijt gevolgd door een een slotcirkel om onze tijd samen af te ronden.

Jouw investering
Prijs is per persoon en gebaseerd op gedeelde tent.
JD 140 / USD 197
Indien je een prive tent wilt, komt er een bijdrage van JD 21 / USD 30 bij.

Minimaal aantal deelnemers: 4 personen.

Dit weekend is prive te boeken, vanaf 2 personen.
Begeleiding kan dan in het Nederlands of Engels gegeven worden.

Voor de retraite geldt een ‘vroegboek-korting van JD 10.
Datum voordat het dan geboekt dient te worden zal aangekondigd worden zodra data retraite bekend zijn.

Inclusief:
2 overnachtingen
2 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner
Thee en water
6 yoga- en meditatie sessies
Theorie en filosofie
Zwevende lantaarns
Persoonlijke begeleiding
Jeep transfer naar / van kamp (op vaste tijden)

Extra / optionele activiteiten:
• Intuïtieve, ontspanning  & deep tissue massage
• Reiki-behandeling

Accommodatie:
Het kamp is kleinschalig en gelegen tussen bergen en valleien.
Je verblijft in bedoeïenentent geschikt voor 1-4 personen. Beddden en bedlinnen is aanwezig.
De badkamers zijn eenvoudig en worden gedeeld.

 


Samen met  Diverse Divers, organiseren we een speciaal weekend met duiken, yoga en mindfulness op de mooiste boot in Jordanië, de ‘Diversity’. 

Duiken, yoga en meditatie hebben een aantal overeenkomsten, zoals met aandacht ademen, bewustzijn van hoe je beweegt en wat je voelt en ervaart. Weten hoe je je kunt ontspannen, en natuurlijk het plezier en om ten volle te genieten van het momet.

We hebben een meerdaags programma, waarvan je ook 1 dag van mee kunt doen.
Indien je niet een hele dag zou willen, is er de optie om 1 meditatie sessie te doen, voordat je gaat duiken of snorkelen.

Een daags programma
1 uur yoga en / of meditatie in de ochtend, voordat je uitvaart de zee op
1 uur yoga en / of meditatie in de middag, wanneer u terugkomt van je dag duiken of snorkelen
Optie:
1 uur yoga en / of meditatie tussen twee duiken.

Meer daags  programma / Weekend-pakketten
Voor het ontbijt is er een les yoga en/of meditatie. Vervolgens ben je de hele dag op zee en ‘s avonds keer je terug naar de haven. We overnachten in de boot Diversity.

Er zijn 10 bedden beschikbaar op de boot, dus wacht niet te lang met het bevestigen van je plek!

Voor privégroepen ontwikkelen we samen een programma.

Voorbeeld weekendprogramma:
Vrijdag
09.30 uur Verzamelen en vertrek uit Ayla Haven
10.15 Ademhaling en opmerkzaamheid
12.00 Eerste duik
13.30 Lunch
14.00 Vrije tijd op zee of meditatieklas
15.00 Tweede duik
Rond 17.00 uur keer je terug naar de haven van Ayla
Rond 19.00 avond eten en vrije tijd
Slapen op de boot

Zaterdag
07.00 uur Ochtend yoga
08.30 Ontbijt
10.00 Vertrek vanuit de haven van Ayla
10.30 Ademhalingsoefening en meditatie
11.30 Eerste duik
13.00 Lunch
13.45 Vrije tijd of les mindfulness
14.30 Tweede duik
Rond 17.00 uur keer je terug naar de haven van Ayla

Opmerking: Tijdschema kan worden gewijzigd

Prijzen: deze worden binnenkort gepubliceerd
Twee volle dagen & één overnachting in de Diversity.
JD per persoon in tweepersoonskamer
Inclusief: vier duiken, volledige duik uitrusting, 4 lessen over meditatie en mindfulness, ontbijt en lunch beide dagen.

Een volledige dag: JD
Inclusief: twee duiken, volledige duik uitrusting, 2 lessen over meditatie en mindfulness en lunch.

We hebben de mogelijkheid om een ​​extra nacht te blijven bij de Diversity for JD .. (incl. Ontbijt) op donderdag.

INSTRUCTEURS
Duiken wordt verzorgd door de professionele instructeurs van Diverse Divers.
Yoga en meditatie door Jolinda

Over de accomodatie
De Diversity is een prachtige duikboot met 5 slaapkamers voor in totaal 10 personen.
Er zijn verschillende dekken  om te relaxen en te zonnebaden.

error: Content is protected !!